I've raised £500 to makat kanamasi tedavisi

https://avrupacerrahi.com.tr/makat-kanamasi-rektal-kanama/
Makattan Kan Gelmesi
Makat kanaması tıp dilinde rektal kanama olarak adlandırılır. Makattan kan gelmesi birçok hastalığın habercisi olabilir. Hemoroid, makatta çatlağa bağlı kanamalar olabileceği gibi makat kanseri gibi ciddi hastalıkların belirtisi olarak da görülebilir. Kanamanın şiddeti, kanamaya neden olan rahatsızlıklara göre değişir.
Kanama dışkılama sırasında bol miktar da olabildiği gibi peçete ya da iç çamaşırda lekeler şeklinde de olabilir. Kanama ağrılı olabileceği gibi ağrısız bir şekilde görülebilir.
Makat kanamasının sebebini ortaya koymak için anal bölge muayenesi gerekir. Ancak hastalar bu bölgenin muayenesinden utandıkları için doktora başvurmaya çekinirler. Tedavinin gecikmesi ile hastalık ciddi boyutlara gelir. Kanamanın nedeni doğru şekilde belirlenmeli ve erken tanı için uzman proktoloji doktoruna başvurulmalıdır.
Makattan Kan Neden Gelir?
Toplumda yaygın olarak görülen makat kanaması, makat hastalıklarının en önemli belirtisidir. Bu yüzden hastalar makatta kanama ile karşılaştığında kanamanın neden kaynaklandığını mutlaka araştırması gerekir. Makat kanamasının en sık nedenleri hemoroid (basur), makat çatlağıdır.
Hassas bağırsak sendromu, ülseratif kolit ve crohn gibi bağırsak hastalıkları, bağırsak polipleri gibi hastalıkların belirtisi olarak görülebilir. Kalın bağırsak kanserlerine bağlı olarak da gelişebilir.
Makat Kanamasının İşaret Ettiği Hastalıklar
Makatta kanama şikayeti, makat ve bağırsak hastalıklarının en önemli belirtileri arasındadır. Makat kanaması sindirim sistemi kanamalarının %20 ile %30’unu oluşturur. Makat kanamalarının başlıca sebepleri:
Makattan gelen kanama sızıntı, damlama şeklinde olabilir.Hemoroid(Basur),Makat çatlağı,Anal Fistüle bağlı olabilir.
Makatta kanama şikayeti bağırsak hastalığında da görülür. Çünkü divertikülit ve anjiodisplazi (damar yapısı anormalliği) rahatsızlıkları makatta kanama yapar.
Kalın bağırsak hastalıklarının sol tarafından kaynaklanan kanamalar parlak kırmızı ve açık renkte görülmektedir.
Kalın bağırsağın sağ tarafından kaynaklanan kanamalar siyah kırmızı renkte, dışkı ile karışık gizli kanama şeklinde olabilir. Genellikle kansızlık ile de belirti gösterebilir.
Mide ve onikiparmak bağırsağından kaynaklan kanamalara ise melena denir. Melena da kan sindirime uğradığı için kan siyah renkli görülür.
İhmal edilen makat kanamaları hastada kansızlık oluşturabilir. Halsizlik, nefes darlığı, bitkinlik, gibi belirtilere neden olabilir.